Over ons

Coöperatie Energieke Buurtschappen U.A.

Op donderdag 14 december 2017 is Coöperatie Energieke Buurtschappen U.A. officieel opgericht bij Hobbelink en Buitink Notarissen in Winterswijk. Hieronder introduceren alle leden van het bestuur en overige leden van de werkgroep zichzelf.

Benny Reesink – Voorzitter
“Dit is een prachtig initiatief om het voor alle inwoners eenvoudig te maken groene stroom op te wekken. Ik ben erg gemotiveerd te helpen bij het elektrisch neutraal maken van Winterswijk.De eerste daken zijn al beschikbaar. Laten we snel in actie komen!”
Dick te Voortwis – Algemeen bestuurslid
Dirk Sellink – Algemeen bestuurslid
Evert de Roos – Ambassadeur
Henny Hesselink – Algemeen bestuurslid
“Wij als groep HEC willen het voor eenieder mogelijk maken om zonnepanelen te nemen zonder ze op hun eigen dak te leggen.”
Joop ten Dolle – Algemeen bestuurslid
“Ik ben geen wereldverbeteraar, maar zie echt wel in dat wij anders om moeten gaan met onze energiebronnen op aarde. Éérst besparen en dan zoveel mogelijk zelf opwekken.”
Raymond Meekes – Algemeen bestuurslid
“3 jaar geleden was het vernieuwen van mijn dak voor mij de aanleiding om zonnepanelen te plaatsen. Naast dat dit een besparing op de elektriciteitsrekening opleverde maakt het je bewust hoe je omgaan met elektriciteit en geeft het de uitdaging om verder energie te besparen.”
Willem te Voortwis – Penningmeester/Secretaris
“De energie die we nodig hebben schoon opwekken is van deze tijd. Het is iets van elkaar, niet langer een taak voor grote energiemaatschappijen alleen. Elk burgerinitiatief draagt substantieel bij aan het grote transitieproces van ‘fossiel’ naar ‘hernieuwbaar’, omdat het uitdaagt de sokken erin te zetten.”
Wim van de Graaf – Ambassadeur
“Het decentraal opwekken van groene stroom bevordert de maatschappelijke en lokale betrokkenheid van de dorp- en buurtschappenbewoners. Ook neemt hierdoor de afhankelijkheid van de grote stroomproducenten af.”