De informatieavond heeft behoorlijk wat teweeg gebracht. Tot nu toe hebben wij 39 vrijblijvende inschrijvingen mogen ontvangen voor in totaal 564 certificaten. In totaal kunnen wij ongeveer 505 certificaten uitgeven, wat inhoud dat het tweede project lijkt volgeschreven! Daar zijn we best trots op.

Er wordt binnen het bestuur nagedacht over een mogelijk 4e dak binnen dit project om straks toch iedereen van het gewenste aantal certificaten te kunnen voorzien. Ken jij iemand met een groot dak (minimaal 350m2 dakvlak tussen Oost en West) dat hij/zij kosteloos ‘an de buurte’ beschikbaar zou willen stellen? Geef het ons door via .

Donateurs gezocht!
We zijn goed op weg. Maar ondanks het feit dat we interesse hebben voor meer dan het beschikbare aantal certificaten zijn we er nog niet. Zoals toegelicht tijdens de informatieavond hebben we namelijk minimaal 50 deelnemers of donateurs nodig.

Waarom hebben wij een totaal van 50 deelnemers en donateurs nodig? Dit is een voorwaarde van de provincie Gelderland voor het verkrijgen van 20% subsidie over de aanschaf van onze collectieve zonne-installaties. Dankzij deze subsidie kunnen wij samen tot een gunstige businesscase komen, vergelijkbaar met panelen op eigen dak.
De provincie telt donateurs die minimaal €50 inbrengen in de coöperatie ook mee voor deze subsidie.  Kortom, ken jij familie, vrienden, kennissen, buren, etc. die dit project zouden willen steunen? Zij kunnen zich aanmelden als donateur via onze website

Het coöperatiebestuur zet zichzelf ook hard in voor het werven van de laatste donateurs zodat de subsidie zo snel mogelijk aangevraagd kan worden. De planning is om dat uiterlijk in juli te doen, zodat we na de zomer ook écht verder kunnen zodra er meer bekend is over de toekomst van de postcoderoosregeling. Daarover meer in een volgende nieuwsbericht.